Műgyökér beültetés (implantáció)

Ez a módszer "műgyökerek", más néven fogászati implantátumok beültetésével és az arra speciálisan készített koronákkal és hidakkal pótolja a hiányzó fogakat. A beültetés célja a teljes helyreállítás, azaz tökéletesen, tartósan használható, esztétikus fogpótlás készítése.

Az eljárás során csavart (műgyökeret) építünk az állcsontba, majd arra elkészítjük a fogak eredeti anatómiai tulajdonságaival megegyező pótlást. A különbség szinte észrevehetetlen. A felépítmény lehet borítókorona, híd, de akár teljes lemezes kivehető fogpótlás is. Implantátum csak olyan anyagból készülhet, amely nem károsítja a szervezetet (biokompatibilis), biztosítja a kapcsolatot az implantátum és a környező szövetek (elsősorban csontszövet) között, formatartó, megfelelő szilárdságú. Ezeknek a tulajdonságoknak leginkább megfelelő anyag a tiszta, ötvözetlen titán. A titánt az emberi szervezet teljes mértékben befogadja, így a kilökődéstől nem kell tartani, az implantátum a környezetéhez csontosodik, a szervezet részévé válik. Megfelelő beültetéssel és helyesen elkészített felépítménnyel, jó szájhigiéne mellett az implantátumok az egész élet során kitartanak.
A beültetésnek számtalan előnye van. Nincs szükség a foghiányt határoló fogak lecsiszolására, mint hagyományos módszerrel készített hídpótláshoz. Másik nagy előnye, hogy ilyen típusú pótlás akkor is készíthető, ha hagyományos eszközökkel már csak kivehető pótlás végezhető. A hagyományos pótlásokhoz képest nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt. Amellett, hogy az implantátumhoz erősített pótlás kiváló esztétikai hatást nyújt, a rágófunkció is tökéletesen helyreállítható. Mindezek együttesen javítják az életminőséget és kiváló komfortérzetet biztosítanak.